Una llar lluny de casa

“Sóc la Clàudia, tinc 27 anys i al juliol de 2014 em van diagnosticar un limfoma de Hodgkin, un tipus de càncer de la sang. Després de molts mesos rebent quimioteràpia, vaig haver de sotmetre’m a un trasplantament de medul·la òssia “.

Era Nadal, i Clàudia era a Barcelona rebent tractament. L’acompanyaven els seus pares, però estava lluny de casa, dels seus amics, de les seves coses, de la seva habitació. La perspectiva de recuperar-se tancada entre quatre parets d’hospital aviat es va dissipar. Des de la Fundació Josep Carreras li vam oferir un pis d’acollida per a pacients molt a prop de l’hospital.

Era com estar en una altra casa. La veritat és que vam fer que fos el nostre pis. El fet d’estar fora de l’hospital, (sobretot per Nadal!) em va fer prendre les coses amb una altra filosofia i evitar pensar que és època d’estar a casa, amb la família i amics. La Cristina, la infermera de domiciliaris, venia cada dia a veure com evolucionava, a agafar-me les constants o a posar-me medicació. I vam tenir un munt de visites de familiars i amics! “, Explica la Clàudia.

Ara la Clàudia ja ha tornat a casa i aquest any sí que podrà passar les festes a prop dels seus. Tot i que encara no s’ha curat, segueix lluitant de forma positiva.

“Ara intento que la malaltia no sigui el centre d’atenció de la meva vida. Faig vida normal al màxim sempre que puc. Tinc ganes de viure la vida. Pel que fa a la malaltia, intentes que pugui ser alguna cosa més a explicar de la teva vida però que no sigui el teu dia a dia “.