Un “no parar de ser feliç”

Ser Giver és saber que quan donem als altres rebem molt més del que esperem. De vegades, és “un no parar de ser feliç”. Així descriu la seva experiència solidària Rocío, infermera i voluntària de la Fundación Blas Mendéz Ponce que ajuda a nens amb càncer i malalties de difícil curació. La “funda”, com l’anomenen els voluntaris i les famílies que formen part d’aquests programes solidaris, fa possible que els nens puguin gaudir de l’oci i el temps lliure, ajudant-los a portar molt millor la malaltia.

Per la Rocío aquestes sortides han significat convertir-se en una persona molt més positiva.

Rocío va conèixer la fundació a través del seu institut i va decidir apuntar-s’hi al programa de La sonrisa del sol, en què els voluntaris donen acompanyament a la planta d’oncologia infantil i organitzen jocs, treballs manuals o cançons. Els nens són els que decideixen què volen fer, com diuen des de l’organització: “allà manen ells”. Però si hi ha alguna cosa que realment els fa il·lusió, són els viatges i les sortides, que fan al costat d’infermeres, metges i monitors voluntaris. Són tot un respir per a ells! Riuen, juguen i s’obliden de la malaltia. Per la Rocío aquestes sortides han significat convertir-se en una persona molt més positiva.

“Al final un viatge és molt intens perquè són 24 hores, però sempre es passa volant, perquè és un no parar, però un no parar de ser feliç. Tinc encara una imatge que se m’ha quedat al cap. Una foto amb Juan, un dels nens de “la funda”, els dos amb un somriure de felicitat que mai oblidaré. “

Ser voluntària és una experiència que cal viure.

Tal com ens explica la Rocío, ser voluntària és una experiència que cal viure. La solidaritat et dóna molt més del que tu reps, et fa créixer, i fins que no l’experimentes no saps tot el que t’aporta. #GivingTuesday és una bona oportunitat per sumar-s’hi a la solidaritat, viure la teva pròpia experiència i… No parar de ser feliç!