Una gallina com a regal

Amb el catàleg de regals solidaris d’Educo el nadal passat es van aconseguir 26.534 regals. Aquests, no són com tots ens imaginem. No són ni el Smartphone d’última generació, ni aquell abric que et va agradar tant l’altre dia al centre comercial. Es tracta de regals realment necessaris. Un regal real per a un canvi real.

Quina cara posaries en veure que et regalen una gallina? Estem segurs que, si fos l’única forma de menjar cada dia i guanyar una mica de diners, seria un dels millors regals que et podrien fer.

Maria i el seu marit Pedro, tenen 10 fills, els 5 grans solament han pogut estudiar el nivell primari per falta de recursos econòmics.

És el cas de Maria Ventura Osorio i de moltes altres caps de família en la comunitat de Pixtup a Guatemala. Maria i el seu marit Pedro, tenen 10 fills, els 5 grans solament han pogut estudiar el nivell primari per falta de recursos econòmics. Els altres 5 fills encara estan estudiant la primària a l’escola de la comunitat. Seria genial que un canvi en les seves vides els permetés seguir formant-se i completar els estudis.

El canvi per a la família de Maria comença amb un regal, un gall i dues gallines criolles. A les quals podrà fer criar, comerciar amb elles i consumir la seva carn per completar una dieta, que fins ara era escassa en carns. Quan se li van lliurar les aus a Maria , era conscient que havia d’aprendre com cuidar dels animals, ja que mai abans havia tingut. A més, aquests ensenyaments els serviran per a tota la vida i podrà compartir-les amb els seus fills i filles.

El canvi per a la família de Maria comença amb un regal, un gall i dues gallines criolles, per completar la seva dieta escassa en carns.

També va rebre una peça de malla metàl·lica per a la construcció d’un galliner, i així protegir a les gallines dels coiots que es passegen prop de la seva casa. Pel que fa a l’alimentació dels nous inquilins no han de preocupar-se ja que mengen el blat de moro que ells mateixos cullen.

I com aquesta, moltes altres vides canvien gràcies als regals del catàleg d’Educo. On podràs trobar regals diferents per a tu, però essencials per molts altres.

Testimoni en el marc de l’execució del projecte “Millora de l’alimentació de les famílies en comunitats indígenes i camperoles del municipi de Chiché i Santa Cruz d’El Quiché”