Una llar per a tots

Fa 10 anys, l’Eric Djike va emprendre una fugida de Camerun que el va fer arribar a Espanya l’any 2016. Durant aquest camí, l’Eric va dormir al carrer, va creuar fronteres a amagades, va passar gana, es va fracturar una cama, se li va infectar una ferida al cap i va passar mil i una històries més.

Espai Salut proporciona habitatges per a la recuperació de la salut de persones sense llar

La Dolores Córdoba va perdre la feina, va ser desnonada i va patir un ictus. La seva història és molt diferent a la de l’Eric però tenen una cosa en comú: ambdós s’allotgen als habitatges de RAIS, una organització que defensa els drets de les persones sense llar i coordina el programa Espai Salut.

Espai Salut proporciona habitatges per a la recuperació de la salut de persones sense llar, amb l’objectiu de trencar un cercle viciós basat en: urgències, ingrés, carrer. A Espanya hi ha almenys 31.000 persones vivint al carrer i no poden tractar bé els seus problemes de salut, per això sempre acaben tornant a l’hospital.

Els habitatges d’aquesta iniciativa disposen de cuina, banys, sala d’estar i habitacions, a més de tenir personal 24h al dia format per psicòlegs, treballadors i educadors socials que els ajuden en el procés a la seva recuperació tant física com mental i social.

Gràcies a l’equip d’Espai Salut, l’Eric aviat es recuperarà i consolidarà un lloc en el món laboral per poder viure de forma autònoma. La Dolors, en canvi, no sap quant de temps li queda a aquest habitatge però admet que està encaminada cap a un bon lloc. A més, no té un temps limitat allà dins.

Moltes persones han tornat a tenir una vida digna gràcies a aquest programa. La llar és un dret humà i ningú hauria de dormir al carrer. Amb ajuda, tots podran tornar a estar en un bon camí.