Una oportunitat en forma de pròtesis 3D

Els somnis sempre es fan realitat. El Guillermo Martínez, un apassionat dels superherois des de ben petit, sempre havia somiat en convertir-se amb un d’ells. I ara n’és un, però sense capa. Aquest jove de només 24 anys ha impulsat la iniciativa Ayúdame 3D, un projecte que consisteix en el desenvolupament i la fabricació de pròtesis mitjançant la impressió 3D amb la finalitat d’enviar-les a països en desenvolupament per ajudar i donar una nova oportunitat a les persones que més ho necessiten. 

“El projecte va començar amb una petita impressora, un viatge a Kènia i moltes ganes d’ajudar”

Ayúdame 3D és una nova oportunitat per a les persones que més ho necessiten

En un principi, el Guillermo fabricava pròtesis de mans per diversió i aprenentatge. El viatge que tenia previst a Kènia el va fer preguntar-se: “I si això pot ajudar a algú?”. Va contactar amb diverses ONG i orfenats del país, sense esperar cap resposta. Però no va ser així. Durant el seu trajecte, van contactar amb ell sol·licitant-li diferents pròtesis.

A la tornada, va convertir Aýudame 3D en una associació a la que qualsevol persona particular, empresa, ONG interessada… pot col·laborar per impulsar el projecte. També, vol involucrar a joves com ell que disposin d’una impressora 3D i que tinguin ganes d’ajudar a través de les seves creacions. Inclús els seus plans van més enllà. Ha creat el programa A3D Kids amb el que pretén demostrar i ensenyar als més petits que millorar el món és possible.

“Contactem amb escoles i donem a cada classe uns manuals perquè es formin amb noves tecnologies”

Les ganes d’aconseguir un món millor han estat l’ingredient clau per enlairar aquesta iniciativa. Així que ja saps giver, si tens una idea en ment només fa falta il·lusió, passió i ganes.