Varetes Màgiques

Qui va dir que la màgia no existia? Avui us portem una història sorprenent, d’aquelles amb les quals pots confirmar que la màgia existeix. Vols comprovar-ho? Continua llegint.

manualitats que canvien la vida dels més petits

La màgia d’aquesta història tracta de manualitats que canvien la vida dels més petits. Una eina per a fomentar la creativitat, la imaginació i, en aquest cas, la capacitat d’afrontar qualsevol adversitat del camí.

La iniciativa “Varetes Màgiques Anti por” impulsada per l’Antonio Cepillo, un pediatra de l’Hospital Universitario Juan Ramón Jiménez de Huelva ha aconseguit crear vincles solidaris entre pacients infantils ingressats en diversos hospitals del nostre país. Una manera de plasmar la situació de milers de nens i nenes, el seu dia a dia, com se senten, i transmetre l’esperança de superar totes les seves pors.

Transformar emocions negatives en positives

Encara que això no és tot! L’Antonio va ser el pioner de la iniciativa però són els més petits qui dissenyen les varetes i les envien a altres centres adherits a la xarxa amb l’objectiu d’ajudar i donar suport a altres nens i nenes en la seva mateixa situació. Juntament amb les varetes, escriuen una carta en la qual expliquen la seva circumstància i experiència, a més de transmetre ànims al seu company, responent a l’objectiu de generar vincles positius entre els petits hospitalitzats.

Actualment, participen en el projecte cinc hospitals: el Hospital  Juan Ramón Jiménez i el Hospital Vázquez Díaz, ambdós de Huelva, el Complejo Hospitalario Universitario i el Hospital Nuestra Señora del Perpetuo Socorro, ambdós de Albacete, i el Hospital 12 de Octubre, de Madrid.

Compartir les emocions negatives, la por, la incertesa, el temor… de pacients de diferents hospitals i transformar-les en emocions positives. Això aconsegueixen les varetes màgiques! I ara, creieu ja en la màgia, givers?