Voluntària de vocació

Són moltes les persones que avui dia s’apunten a fer un voluntariat per a alguna causa social. Si ja ho has experimentat, el que t’explicarem et sonarà familiar. Si no, avui és el millor moment per llançar-te a provar-ho.

Què et pot oferir fer voluntariat?

A part d’ajudar als altres, és una oportunitat per desenvolupar noves habilitats, viure noves situacions, conèixer gent i desenvolupar talents. Quan des de #GivingTuesday insistim a experimentar la inigualable sensació de donar, és perquè sabem que donar és positiu per a un mateix en tots els sentits. Fins i tot redueix l’estrès, la depressió i augmenta la confiança en un/a mateix/a, l’autoestima i la satisfacció vital!

Avui us portem l’experiència de Nadia Loujedo en la Fundació Paliaclínic, entitat que té com a objectiu atendre el sofriment de pacients i familiars que afronten una situació de final de vida a casa.

“Vaig arribar a Espanya fa poc més de tres anys per complir un somni que tenia des de l’adolescència: acompanyar a persones que es troben en procés de final de vida i a les seves famílies. Aquest somni venia de la mà amb algunes pors i dubtes… Podré fer-ho? Em sentiré bé?

Vaig contactar amb la Fundació Paliaclínic i vaig tenir l’oportunitat de començar. Abans, i en conjunt amb l’associació Temps, vaig rebre una capacitació que em va donar eines i seguretat i actualment continuen donant-me el suport que necessito.

I què és el que faig? Quan m’assignen a una persona per acompanyar, la visito una vegada per setmana, dues hores. En aquest moment de trobada procuro estar per ell o per a ella pel que necessiti, que pot ser fer un passeig, tenir una xerrada o estar en silenci. Alguna vegada pot ser simplement una carícia o una mirada. L’important és ESTAR!

I aquest estar, sense esperar res de l’altre, respectant el seu moment, donant solament presencia amb entrega i cor és el que necessiten de mi. Saber que puc donar-los el meu “granet de sorra” m’omple, m’aporta una sensació d’amor i felicitat que fa que cadascun d’aquests moments valguin la pena i em portin a seguir desitjant acompanyar a altres persones.”

Aquesta és solament una de les moltes experiències de voluntariat que hem anat coneixent a#GivingTuesday, però hi ha moltes més! A què esperes per viure la teva? Busca la causa que et mogui per dins i…

fes-te voluntari/a!