Zenit, el gos terapeuta

Quan diem allò de “el gos és el millor amic de l’home” ens referim al fet que és un animal de companyia que sempre ens serà fidel i ens farà costat passi el que passi. Però un gos pot arribar a ser molt més que un animal de companyia. El Zenit n’és un clar exemple.

La teràpia assistida amb gossos en nens ingressats els ajuda a oblidar el motiu del seu ingrés a l’hospital

El Zenit és un golden retriever de sis anys que forma part del projecte Huellas con Colores de l’Associació PsicoAnimal, una associació que realitza intervencions amb animals per a persones en situació de vulnerabilitat. Huellas con Colores s’està duent a terme al Hospital Universitario 12 de Octubre, a Madrid, amb un estudi sobre els beneficis de la teràpia assistida amb gossos a la unitat de Cuidats Intensius Pediàtrics.

S’ha demostrat que aquest tipus de teràpia ha tingut resultats positius significatius en els nens de l’hospital tant a nivell anímic com a nivell de salut. El Zenit, mitjançant sessions de 45 minuts on juga amb els pacients i els fa companyia, ha ajudat en la disminució de l’ansietat dels nens i adolescents de l’hospital i fins i tot del nivell de dolor. I no només ha col·laborat en la millora dels pacients, sinó que l’ambient del treball en la unitat té un aire totalment diferent. No podria tenir més avantatges!

Potser en Zenit no ho sàpiga, però és possible que gràcies a ell s’implanti en altres hospitals o altres unitats la utilització de gossos i altres animals com a mode de teràpia, ja que el suport emocional dels animals pot arribar a ser tan eficaç com un medicament. I és que al final del dia, tots som humans i la felicitat pot ser la nostra millor medicina.